Instrucțiuni de utilizare

Aici veți găsi informații detaliate despre pantofii de lucru pentru bărbați și femei

THE GRAM GAMA

Încălțăminte de siguranță UL1P

Aceste încălțăminte de siguranță sunt conforme cu Regulamentul pentru echipamentele de protecție individuală (Regulamentul 2016/425) și îndeplinește cerințele standardului european EN ISO 20345: 2011. Este certificat de CTC France (organism notificat 0075), 4 rue Hermann Frenkel - 69367 Lyon cedex 07 - France.

Încălțăminte de siguranță este fabricată utilizând atât materiale sintetice, cât și materiale naturale care sunt conforme cu secțiunile relevante din EN ISO 20345: 2011 pentru performanță și calitate.

Încălțăminte de siguranță este concepută pentru a minimiza riscul de rănire care ar putea fi cauzat de purtător în timpul utilizării. Este proiectat pentru a fi utilizat împreună cu un mediu de lucru sigur și nu va preveni complet rănirea dacă apare un accident care depășește limitele de testare din EN ISO 20345: 2011. Marimea range este 37-48.

Încălțămintea protejează degetele de la picioare ale utilizatorului împotriva riscului de rănire cauzată de căderea obiectelor și de strivire atunci când este purtată în medii industriale și comerciale în care apar pericole potențiale, cu următoarea protecție plus, acolo unde este cazul, o protecție suplimentară.

Protecția la impact asigurată este de 200 Jouli.
Protecția de compresie furnizată este de 15,000 Newton.


Se poate asigura o protecție suplimentară și este identificată pe produs prin marcarea acestuia după cum urmează:

P - Talpa intermediară din oțel sau fibră concepută pentru a rezista forțelor de perforație de până la 1100 Newton
C - Rezistență electrică mai mică de 100 kΩ
A - Materiale și structură concepute pentru a disipa sarcinile de electricitate statică (rezistivitate range între 0,1 și 1000 100 MΩ)
E - Capacitatea de absorbție a energiei în zona călcâiului este mai mare decât / egală cu 20 J
HI - Încălțăminte izolată împotriva căldurii, concepută pentru a încetini acumularea temperaturii (mai puțin de 22%) ° C)
CI - Încălțăminte izolată împotriva frigului, concepută pentru a încetini scăderea temperaturii (mai puțin de 10%) ° C)
FO - Rezistența la combustibili
WRU - Partea superioară rezistentă la apă
HRO - Tălpi rezistente la căldură (până la 1 min. Timp de contact la 300 ° C)

Singurele riscuri acoperite sunt cele specificate de simbolurile marcate pe încălțăminte. Simbolurile sunt specifice protecției. Completările ulterioare pot modifica caracteristicile produsului.

Este important ca încălțămintea selectată să fie potrivită pentru protecția necesară și pentru mediul de uzură. În cazul în care nu se cunoaște un mediu de uzură, este foarte important să se efectueze consultări între vânzător și cumpărător pentru a se asigura, acolo unde este posibil, încălțarea corectă.

Pentru a asigura cel mai bun serviciu și uzură de la încălțăminte, este important ca încălțămintea să fie curățată în mod regulat și tratată cu un produs de curățare bun. Nu utilizați agenți de curățare caustici. În cazul în care încălțămintea este supusă condițiilor umede, după utilizare, aceasta trebuie lăsată să se usuce în mod natural într-o zonă rece și uscată și să nu fie uscată forțat, deoarece acest lucru poate provoca deteriorarea materialului superior. Când se păstrează în condiții normale (temperatură și umiditate relativă), data de caducitate a încălțămintei este în general de aproximativ 2 ani. 


Aceste încălțăminte au fost testate cu succes în funcție de rezistența la alunecare EN ISO 20345: 2011 și se aplică următoarele simboluri de marcare:


Marcarea produsului pentru proprietăți de rezistență la alunecare Cod de marcare
Placi ceramice cu laurilsulfat de sodiu SRA

* Notă: alunecarea poate apărea în continuare în anumite medii


Dacă încălțămintea este îngrijită și purtată în mediul de lucru corect și depozitată în condiții de aerisire uscată, aceasta ar trebui să ofere o durată de viață bună, fără defectarea prematură a talpii exterioare, a cusăturilor superioare și superioare. Durata de viață efectivă a încălțămintei depinde de tipul de încălțăminte, de condițiile de mediu care pot afecta uzura, contaminarea și degradarea produsului.


Marcarea pe încălțăminte indică faptul că încălțămintea este autorizată în conformitate cu regulamentul EIP și este după cum urmează:


UL1P Articolul No.
Europa la modă A/S Numele producătorului
Kongevejen 155
DK-2830 Virum, Danemarca
Adresa poștală a producătorului
CE Marca CE
EN ISO 20345: 2011 Numărul standardului european
SB Categoria de protecție
P Rezistența la penetrare
E Absorbția energetică a regiunii scaunului
SRA Tipul de rezistență la alunecare

Categorii de încălțăminte de siguranță:

SB - Încălțăminte de siguranță profesională cu vârfuri concepute pentru a rezista forțelor de impact de până la 200 J
S1 - Partea din spate închisă, Proprietăți anti-statice, Tocuri absorbante de șocuri, Rezistență la combustibili
S2 - ca S1 + rezistent la apă (penetrare și absorbție)
S3 - ca S2 + Rezistență la penetrare de la obiecte ascuțite. Tălpi încleiate

Dacă încălțămintea se deteriorează, nu va continua să ofere nivelul de protecție specificat și pentru a se asigura că purtătorul continuă să primească protecția maximă, încălțămintea trebuie înlocuită imediat.

Ambalajul furnizat împreună cu încălțămintea la punctul de vânzare este pentru a se asigura că încălțămintea este livrată clientului în aceeași stare ca și când a fost expediată; cutia poate fi folosită și pentru depozitarea încălțămintei atunci când nu este uzată. Atunci când încălțămintea în cutie este depozitată, nu trebuie să aibă obiecte grele așezate deasupra, deoarece acest lucru ar putea provoca deteriorarea ambalajului și deteriorarea încălțămintei.

Încălțămintea este livrată cu o ciorapă detașabilă. Vă rugăm să rețineți că testarea a fost efectuată cu ciorapul în poziție. Încălțămintea se folosește numai cu șoseta în poziție. Ciorapul trebuie înlocuit numai cu un ciorap comparabil furnizat de producătorul original de încălțăminte.


Rezistența la penetrare
În această încălțăminte se folosește inserție rezistentă la penetrare nemetalică.

Rezistența la pătrundere a acestor încălțăminte a fost măsurată în laborator folosind un cui trunchiat cu diametrul de 4,5 mm și o forță de 1100 N. Forțe mai mari sau cuie cu diametru mai mic vor crește riscul de penetrare. În astfel de circumstanțe, ar trebui luate în considerare măsuri alternative de prevenire.

Două tipuri generice de inserții rezistente la pătrundere sunt disponibile în prezent în încălțăminte PPE. Acestea sunt tipuri de metale și cele din materiale nemetalice. Ambele tipuri îndeplinesc cerințele minime pentru rezistența la penetrare a standardului marcat pe această încălțăminte, dar fiecare are avantaje sau dezavantaje suplimentare diferite, inclusiv următoarele:

Metal: este mai puțin afectat de forma obiectului ascuțit / pericol (adică diametru, geometrie, claritate), dar din cauza limitărilor de fabricare a pantofilor nu acoperă întreaga zonă inferioară a pantofului;

Metaloid: poate fi mai ușor, mai flexibil și poate oferi o suprafață de acoperire mai mare în comparație cu metalul, dar rezistența la penetrare poate varia mai mult în funcție de forma obiectului ascuțit / pericol (adică diametru, geometrie, claritate)

Pentru mai multe informații despre tipul de inserție rezistentă la pătrundere furnizată în încălțăminte, vă rugăm să contactați producătorul sau furnizorul detaliat cu aceste instrucțiuni.


Încălțăminte antistatică

Pantofii de protecție nou achiziționați sunt antistatici; o scurtă explicație urmează mai jos. Încălțămintea antistatică trebuie utilizată pentru a minimiza încărcăturile electrostatice, evitând astfel riscul aprinderii prin scânteie, de exemplu a substanțelor și vaporilor inflamabili. Și dacă riscul de electrocutare de la orice aparat electric sau părți sub tensiune nu a fost eliminat complet. Trebuie remarcat faptul că încălțămintea antistatică nu poate garanta o protecție adecvată împotriva șocurilor electrice, deoarece introduce doar o rezistență între picior și podea. Dacă riscul de electrocutare nu a fost eliminat complet, sunt esențiale măsuri suplimentare pentru evitarea riscului. Astfel de măsuri, precum și testele suplimentare menționate mai jos, ar trebui să fie o parte de rutină a programului de prevenire a accidentelorgrameu de la locul de muncă. Experiența a arătat că, în scopuri antistatice, calea de descărcare prin produs ar trebui să aibă în mod normal o rezistență electrică mai mică de 1000MΩîn orice moment de-a lungul vieții sale utile. O valoare de 100 KΩeste specificată ca cea mai joasă limită de rezistență a unui produs atunci când este nou, pentru a asigura o anumită protecție limitată împotriva șocurilor electrice periculoase sau aprinderii în cazul în care orice aparat electric devine defect atunci când funcționează la tensiuni de până la 250V. Cu toate acestea, în anumite condiții, utilizatorii ar trebui să fie conștienți de faptul că încălțămintea ar putea oferi o protecție inadecvată și că trebuie luate în orice moment prevederi suplimentare pentru a-l proteja pe purtător. Rezistența electrică a acestui tip de încălțăminte poate fi modificată semnificativ prin îndoire, contaminare sau umiditate. Această încălțăminte nu își va îndeplini funcția prevăzută dacă este purtată în condiții umede. Prin urmare, este necesar să se asigure că produsul este capabil să-și îndeplinească funcția proiectată în disiparea sarcinilor electrostatice și, de asemenea, să ofere o anumită protecție pe toată durata de viață. Utilizatorului i se recomandă să stabilească un test intern pentru rezistența electrică și să îl folosească la intervale regulate și frecvente. Dacă încălțămintea este purtată în condiții umede în care materialul de tălpi este contaminat, purtătorii trebuie să verifice întotdeauna proprietățile electrice ale încălțămintei înainte de a intra într-o zonă periculoasă. În cazul în care se utilizează încălțăminte antistatică, rezistența suprafeței pardoselii trebuie să fie astfel încât să nu anuleze protecția oferită de încălțăminte. În timpul utilizării, între talpa interioară a încălțămintei și piciorul purtătorului nu trebuie introduse niciun element izolator, cu excepția furtunului normal. Dacă se pune vreo inserție între talpă interioară și picior, combinația încălțăminte/inserție trebuie verificată pentru proprietățile electrice. 


Purtați viața

Durata de viață a pantofilor nu este nesfârșită. Durata de viață exactă a produsului va depinde în mare măsură de modul și locul în care este purtat și îngrijit. Prin urmare, este foarte important să examinați cu atenție încălțămintea înainte de utilizare și să o înlocuiți imediat ce pare să nu fie adecvată pentru uzură. O atenție deosebită trebuie acordată stării cusăturii superioare, uzurii modelului benzii de rulare a talpei și stării legăturii superioare / exterioare. Înlocuiți încălțămintea în timp util, mai ales atunci când sunt grav deteriorate sau uzate. De-a lungul anilor, calitățile materialului pot fi afectate negativ de elemente precum microbi, umezeală și / sau temperatură. Acesta este și cazul pantofilor neutilizați. 


Curățenie

Curățați încălțămintea în mod regulat folosind tratamente de curățare de înaltă calitate recomandate ca fiind potrivite pentru acest scop. Nu folosiți niciodată agenți de curățare caustici sau corozivi.


Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:

Airtox Industries A/S
Kongevejen 155, DK-2830 Virum, Danemarca
Tel: +45 71994040

Încălțăminte de siguranță UL1

Aceste încălțăminte de siguranță sunt conforme cu Regulamentul pentru echipamentele de protecție individuală (Regulamentul 2016/425) și îndeplinește cerințele standardului european EN ISO 20345: 2011. Este certificat de CTC France (organism notificat 0075), 4 rue Hermann Frenkel - 69367 Lyon cedex 07 - France.

Încălțăminte de siguranță este fabricată utilizând atât materiale sintetice, cât și materiale naturale care sunt conforme cu secțiunile relevante din EN ISO 20345: 2011 pentru performanță și calitate.

Încălțăminte de siguranță este concepută pentru a minimiza riscul de rănire care ar putea fi cauzat de purtător în timpul utilizării. Este proiectat pentru a fi utilizat împreună cu un mediu de lucru sigur și nu va preveni complet rănirea dacă apare un accident care depășește limitele de testare din EN ISO 20345: 2011. Marimea range este 37-48.

Încălțămintea protejează degetele de la picioare ale utilizatorului împotriva riscului de rănire cauzată de căderea obiectelor și de strivire atunci când este purtată în medii industriale și comerciale în care apar pericole potențiale, cu următoarea protecție plus, acolo unde este cazul, o protecție suplimentară.

Protecția la impact asigurată este de 200 Jouli.
Protecția de compresie furnizată este de 15,000 Newton.


Se poate asigura o protecție suplimentară și este identificată pe produs prin marcarea acestuia după cum urmează:

P - Talpa intermediară din oțel sau fibră concepută pentru a rezista forțelor de perforație de până la 1100 Newton
C - Rezistență electrică mai mică de 100 kΩ
A - Materiale și structură concepute pentru a disipa sarcinile de electricitate statică (rezistivitate range între 0,1 și 1000 100 MΩ)
E - Capacitatea de absorbție a energiei în zona călcâiului este mai mare decât / egală cu 20 J
HI - Încălțăminte izolată împotriva căldurii, concepută pentru a încetini acumularea temperaturii (mai puțin de 22%) ° C)
CI - Încălțăminte izolată împotriva frigului, concepută pentru a încetini scăderea temperaturii (mai puțin de 10%) ° C)
FO - Rezistența la combustibili
WRU - Partea superioară rezistentă la apă
HRO - Tălpi rezistente la căldură (până la 1 min. Timp de contact la 300 ° C)

Singurele riscuri acoperite sunt cele specificate de simbolurile marcate pe încălțăminte. Simbolurile sunt specifice protecției. Completările ulterioare pot modifica caracteristicile produsului.

Este important ca încălțămintea selectată să fie potrivită pentru protecția necesară și pentru mediul de uzură. În cazul în care nu se cunoaște un mediu de uzură, este foarte important să se efectueze consultări între vânzător și cumpărător pentru a se asigura, acolo unde este posibil, încălțarea corectă.

Pentru a asigura cel mai bun serviciu și uzură de la încălțăminte, este important ca încălțămintea să fie curățată în mod regulat și tratată cu un produs de curățare bun. Nu utilizați agenți de curățare caustici. În cazul în care încălțămintea este supusă condițiilor umede, după utilizare, aceasta trebuie lăsată să se usuce în mod natural într-o zonă rece și uscată și să nu fie uscată forțat, deoarece acest lucru poate provoca deteriorarea materialului superior. Când se păstrează în condiții normale (temperatură și umiditate relativă), data de caducitate a încălțămintei este în general de aproximativ 2 ani. 


Aceste încălțăminte au fost testate cu succes în funcție de rezistența la alunecare EN ISO 20345: 2011 și se aplică următoarele simboluri de marcare:


Marcarea produsului pentru proprietăți de rezistență la alunecare Cod de marcare
Placi ceramice cu laurilsulfat de sodiu SRA

* Notă: alunecarea poate apărea în continuare în anumite medii


Dacă încălțămintea este îngrijită și purtată în mediul de lucru corect și depozitată în condiții de aerisire uscată, aceasta ar trebui să ofere o durată de viață bună, fără defectarea prematură a talpii exterioare, a cusăturilor superioare și superioare. Durata de viață efectivă a încălțămintei depinde de tipul de încălțăminte, de condițiile de mediu care pot afecta uzura, contaminarea și degradarea produsului.


Marcarea pe încălțăminte indică faptul că încălțămintea este autorizată în conformitate cu regulamentul EIP și este după cum urmează:


UL1 Articolul No.
Europa la modă A/S Numele producătorului
Kongevejen 155
DK-2830 Virum, Danemarca
Adresa poștală a producătorului
CE Marca CE
EN ISO 20345: 2011 Numărul standardului european
SB Categoria de protecție
E Absorbția energetică a regiunii scaunului
SRA Tipul de rezistență la alunecare

Categorii de încălțăminte de siguranță:

SB - Încălțăminte de siguranță profesională cu vârfuri concepute pentru a rezista forțelor de impact de până la 200 J
S1 - Partea din spate închisă, Proprietăți anti-statice, Tocuri absorbante de șocuri, Rezistență la combustibili
S2 - ca S1 + rezistent la apă (penetrare și absorbție)
S3 - ca S2 + Rezistență la penetrare de la obiecte ascuțite. Tălpi încleiate

Dacă încălțămintea se deteriorează, nu va continua să ofere nivelul de protecție specificat și pentru a se asigura că purtătorul continuă să primească protecția maximă, încălțămintea trebuie înlocuită imediat.

Ambalajul furnizat împreună cu încălțămintea la punctul de vânzare este pentru a se asigura că încălțămintea este livrată clientului în aceeași stare ca și când a fost expediată; cutia poate fi folosită și pentru depozitarea încălțămintei atunci când nu este uzată. Atunci când încălțămintea în cutie este depozitată, nu trebuie să aibă obiecte grele așezate deasupra, deoarece acest lucru ar putea provoca deteriorarea ambalajului și deteriorarea încălțămintei.

Încălțămintea este livrată cu o ciorapă detașabilă. Vă rugăm să rețineți că testarea a fost efectuată cu ciorapul în poziție. Încălțămintea se folosește numai cu șoseta în poziție. Ciorapul trebuie înlocuit numai cu un ciorap comparabil furnizat de producătorul original de încălțăminte.


Încălțăminte antistatică

Pantofii de protecție nou achiziționați sunt antistatici; o scurtă explicație urmează mai jos. Încălțămintea antistatică trebuie utilizată pentru a minimiza încărcăturile electrostatice, evitând astfel riscul aprinderii prin scânteie, de exemplu a substanțelor și vaporilor inflamabili. Și dacă riscul de electrocutare de la orice aparat electric sau părți sub tensiune nu a fost eliminat complet. Trebuie remarcat faptul că încălțămintea antistatică nu poate garanta o protecție adecvată împotriva șocurilor electrice, deoarece introduce doar o rezistență între picior și podea. Dacă riscul de electrocutare nu a fost eliminat complet, sunt esențiale măsuri suplimentare pentru evitarea riscului. Astfel de măsuri, precum și testele suplimentare menționate mai jos, ar trebui să fie o parte de rutină a programului de prevenire a accidentelorgrameu de la locul de muncă. Experiența a arătat că, în scopuri antistatice, calea de descărcare prin produs ar trebui să aibă în mod normal o rezistență electrică mai mică de 1000MΩîn orice moment de-a lungul vieții sale utile. O valoare de 100 KΩeste specificată ca cea mai joasă limită de rezistență a unui produs atunci când este nou, pentru a asigura o anumită protecție limitată împotriva șocurilor electrice periculoase sau aprinderii în cazul în care orice aparat electric devine defect atunci când funcționează la tensiuni de până la 250V. Cu toate acestea, în anumite condiții, utilizatorii ar trebui să fie conștienți de faptul că încălțămintea ar putea oferi o protecție inadecvată și că trebuie luate în orice moment prevederi suplimentare pentru a-l proteja pe purtător. Rezistența electrică a acestui tip de încălțăminte poate fi modificată semnificativ prin îndoire, contaminare sau umiditate. Această încălțăminte nu își va îndeplini funcția prevăzută dacă este purtată în condiții umede. Prin urmare, este necesar să se asigure că produsul este capabil să-și îndeplinească funcția proiectată în disiparea sarcinilor electrostatice și, de asemenea, să ofere o anumită protecție pe toată durata de viață. Utilizatorului i se recomandă să stabilească un test intern pentru rezistența electrică și să îl folosească la intervale regulate și frecvente. Dacă încălțămintea este purtată în condiții umede în care materialul de tălpi este contaminat, purtătorii trebuie să verifice întotdeauna proprietățile electrice ale încălțămintei înainte de a intra într-o zonă periculoasă. În cazul în care se utilizează încălțăminte antistatică, rezistența suprafeței pardoselii trebuie să fie astfel încât să nu anuleze protecția oferită de încălțăminte. În timpul utilizării, între talpa interioară a încălțămintei și piciorul purtătorului nu trebuie introduse niciun element izolator, cu excepția furtunului normal. Dacă se pune vreo inserție între talpă interioară și picior, combinația încălțăminte/inserție trebuie verificată pentru proprietățile electrice. 


Purtați viața

Durata de viață a pantofilor nu este nesfârșită. Durata de viață exactă a produsului va depinde în mare măsură de modul și locul în care este purtat și îngrijit. Prin urmare, este foarte important să examinați cu atenție încălțămintea înainte de utilizare și să o înlocuiți imediat ce pare să nu fie adecvată pentru uzură. O atenție deosebită trebuie acordată stării cusăturii superioare, uzurii modelului benzii de rulare a talpei și stării legăturii superioare / exterioare. Înlocuiți încălțămintea în timp util, mai ales atunci când sunt grav deteriorate sau uzate. De-a lungul anilor, calitățile materialului pot fi afectate negativ de elemente precum microbi, umezeală și / sau temperatură. Acesta este și cazul pantofilor neutilizați. 


Curățenie

Curățați încălțămintea în mod regulat folosind tratamente de curățare de înaltă calitate recomandate ca fiind potrivite pentru acest scop. Nu folosiți niciodată agenți de curățare caustici sau corozivi.


Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:

Airtox Industries A/S
Kongevejen 155, DK-2830 Virum, Danemarca
Tel: +45 71994040

GAMA DE FORMULĂ

Încălțăminte de siguranță FM1

Aceste încălțăminte de siguranță sunt conforme cu Regulamentul pentru echipamentele de protecție individuală (Regulamentul 2016/425) și îndeplinește cerințele standardului european EN ISO 20345: 2011. Este certificat de SGS FIMKO Ltd Finlanda (organism notificat 0098), caseta poștală 30 (Särkiniementie 3), 00211 Helsinki, Finlanda.

Încălțăminte de siguranță este concepută pentru a minimiza riscul de rănire care ar putea fi cauzat de purtător în timpul utilizării. Este proiectat pentru a fi utilizat împreună cu un mediu de lucru sigur și nu va preveni complet rănirea dacă apare un accident care depășește limitele de testare din EN ISO 20345: 2011. Marimea range este 39-47.

Încălțămintea protejează degetele de la picioare ale utilizatorului împotriva riscului de rănire cauzată de căderea obiectelor și de strivire atunci când este purtată în medii industriale și comerciale în care apar pericole potențiale, cu următoarea protecție plus, acolo unde este cazul, o protecție suplimentară.

Protecția la impact asigurată este de 200 Jouli.
Protecția de compresie furnizată este de 15,000 Newton.


Se poate asigura o protecție suplimentară și este identificată pe produs prin marcarea acestuia după cum urmează:

P - Talpa intermediară din oțel sau fibră concepută pentru a rezista forțelor de perforație de până la 1100 Newton
C - Rezistență electrică mai mică de 100 kΩ
A - Materiale și structură concepute pentru a disipa sarcinile de electricitate statică (rezistivitate range între 0,1 și 1000 100 MΩ)
E - Capacitatea de absorbție a energiei în zona călcâiului este mai mare decât / egală cu 20 J
HI - Încălțăminte izolată împotriva căldurii, concepută pentru a încetini acumularea temperaturii (mai puțin de 22%) ° C)
CI - Încălțăminte izolată împotriva frigului, concepută pentru a încetini scăderea temperaturii (mai puțin de 10%) ° C)
FO - Rezistența la combustibili
WRU - Partea superioară rezistentă la apă
HRO - Tălpi rezistente la căldură (până la 1 min. Timp de contact la 300 ° C)

Singurele riscuri acoperite sunt cele specificate de simbolurile marcate pe încălțăminte. Simbolurile sunt specifice protecției. Completările ulterioare pot modifica caracteristicile produsului.

Este important ca încălțămintea selectată să fie potrivită pentru protecția necesară și pentru mediul de uzură. În cazul în care nu se cunoaște un mediu de uzură, este foarte important să se efectueze consultări între vânzător și cumpărător pentru a se asigura, acolo unde este posibil, încălțarea corectă.

Pentru a asigura cel mai bun serviciu și uzură de la încălțăminte, este important ca încălțămintea să fie curățată în mod regulat și tratată cu un produs de curățare bun. Nu utilizați agenți de curățare caustici. În cazul în care încălțămintea este supusă condițiilor umede, după utilizare, aceasta trebuie lăsată să se usuce în mod natural într-o zonă rece și uscată și să nu fie uscată forțat, deoarece acest lucru poate provoca deteriorarea materialului superior. Când se păstrează în condiții normale (temperatură și umiditate relativă), data de caducitate a încălțămintei este în general de aproximativ 2 ani. 


Aceste încălțăminte au fost testate cu succes în funcție de rezistența la alunecare EN ISO 20345: 2011 și se aplică următoarele simboluri de marcare:


Marcarea produsului pentru proprietăți de rezistență la alunecare Cod de marcare
Rezistent la alunecare atât pe plăci ceramice, cât și pe podeaua din oțel SRC

* Notă: alunecarea poate apărea în continuare în anumite medii


Dacă încălțămintea este îngrijită și purtată în mediul de lucru corect și depozitată în condiții de aerisire uscată, aceasta ar trebui să ofere o durată de viață bună, fără defectarea prematură a talpii exterioare, a cusăturilor superioare și superioare. Durata de viață efectivă a încălțămintei depinde de tipul de încălțăminte, de condițiile de mediu care pot afecta uzura, contaminarea și degradarea produsului.


Marcarea pe încălțăminte indică faptul că încălțămintea este autorizată în conformitate cu regulamentul EIP și este după cum urmează:


FM1 Articolul No.
Airtox Industries A/S Numele producătorului
Kongevejen 155
DK-2830 Virum, Danemarca
Adresa poștală a producătorului
CE Marca CE
EN ISO 20345: 2011 Numărul standardului european
S1 Categoria de protecție
P Rezistența la penetrare
HRO Talpă rezistentă la căldură
SRC Tipul de rezistență la alunecare

Categorii de încălțăminte de siguranță:

SB - Încălțăminte de siguranță profesională cu vârfuri concepute pentru a rezista forțelor de impact de până la 200 J
S1 - Partea din spate închisă, Proprietăți anti-statice, Tocuri absorbante de șocuri, Rezistență la combustibili
S2 - ca S1 + rezistent la apă (penetrare și absorbție)
S3 - ca S2 + Rezistență la penetrare de la obiecte ascuțite. Tălpi încleiate

Dacă încălțămintea se deteriorează, nu va continua să ofere nivelul de protecție specificat și pentru a se asigura că purtătorul continuă să primească protecția maximă, încălțămintea trebuie înlocuită imediat.

Ambalajul furnizat împreună cu încălțămintea la punctul de vânzare este pentru a se asigura că încălțămintea este livrată clientului în aceeași stare ca și când a fost expediată; cutia poate fi folosită și pentru depozitarea încălțămintei atunci când nu este uzată. Atunci când încălțămintea în cutie este depozitată, nu trebuie să aibă obiecte grele așezate deasupra, deoarece acest lucru ar putea provoca deteriorarea ambalajului și deteriorarea încălțămintei.

Încălțămintea este livrată cu o ciorapă detașabilă. Vă rugăm să rețineți că testarea a fost efectuată cu ciorapul în poziție. Încălțămintea se folosește numai cu șoseta în poziție. Ciorapul trebuie înlocuit numai cu un ciorap comparabil furnizat de producătorul original de încălțăminte.


Rezistența la penetrare
În această încălțăminte se folosește inserție rezistentă la penetrare nemetalică.

Rezistența la pătrundere a acestor încălțăminte a fost măsurată în laborator folosind un cui trunchiat cu diametrul de 4,5 mm și o forță de 1100 N. Forțe mai mari sau cuie cu diametru mai mic vor crește riscul de penetrare. În astfel de circumstanțe, ar trebui luate în considerare măsuri alternative de prevenire.

Două tipuri generice de inserții rezistente la pătrundere sunt disponibile în prezent în încălțăminte PPE. Acestea sunt tipuri de metale și cele din materiale nemetalice. Ambele tipuri îndeplinesc cerințele minime pentru rezistența la penetrare a standardului marcat pe această încălțăminte, dar fiecare are avantaje sau dezavantaje suplimentare diferite, inclusiv următoarele:

Metal: este mai puțin afectat de forma obiectului ascuțit / pericol (adică diametru, geometrie, claritate), dar din cauza limitărilor de fabricare a pantofilor nu acoperă întreaga zonă inferioară a pantofului;

Metaloid: poate fi mai ușor, mai flexibil și poate oferi o suprafață de acoperire mai mare în comparație cu metalul, dar rezistența la penetrare poate varia mai mult în funcție de forma obiectului ascuțit / pericol (adică diametru, geometrie, claritate)

Pentru mai multe informații despre tipul de inserție rezistentă la pătrundere furnizată în încălțăminte, vă rugăm să contactați producătorul sau furnizorul detaliat cu aceste instrucțiuni.


Încălțăminte antistatică

Pantofii de protecție nou achiziționați sunt antistatici; o scurtă explicație urmează mai jos. Încălțămintea antistatică trebuie utilizată pentru a minimiza încărcăturile electrostatice, evitând astfel riscul aprinderii prin scânteie, de exemplu a substanțelor și vaporilor inflamabili. Și dacă riscul de electrocutare de la orice aparat electric sau părți sub tensiune nu a fost eliminat complet. Trebuie remarcat faptul că încălțămintea antistatică nu poate garanta o protecție adecvată împotriva șocurilor electrice, deoarece introduce doar o rezistență între picior și podea. Dacă riscul de electrocutare nu a fost eliminat complet, sunt esențiale măsuri suplimentare pentru evitarea riscului. Astfel de măsuri, precum și testele suplimentare menționate mai jos, ar trebui să fie o parte de rutină a programului de prevenire a accidentelorgrameu de la locul de muncă. Experiența a arătat că, în scopuri antistatice, calea de descărcare prin produs ar trebui să aibă în mod normal o rezistență electrică mai mică de 1000MΩîn orice moment de-a lungul vieții sale utile. O valoare de 100 KΩeste specificată ca cea mai joasă limită de rezistență a unui produs atunci când este nou, pentru a asigura o anumită protecție limitată împotriva șocurilor electrice periculoase sau aprinderii în cazul în care orice aparat electric devine defect atunci când funcționează la tensiuni de până la 250V. Cu toate acestea, în anumite condiții, utilizatorii ar trebui să fie conștienți de faptul că încălțămintea ar putea oferi o protecție inadecvată și că trebuie luate în orice moment prevederi suplimentare pentru a-l proteja pe purtător. Rezistența electrică a acestui tip de încălțăminte poate fi modificată semnificativ prin îndoire, contaminare sau umiditate. Această încălțăminte nu își va îndeplini funcția prevăzută dacă este purtată în condiții umede. Prin urmare, este necesar să se asigure că produsul este capabil să-și îndeplinească funcția proiectată în disiparea sarcinilor electrostatice și, de asemenea, să ofere o anumită protecție pe toată durata de viață. Utilizatorului i se recomandă să stabilească un test intern pentru rezistența electrică și să îl folosească la intervale regulate și frecvente. Dacă încălțămintea este purtată în condiții umede în care materialul de tălpi este contaminat, purtătorii trebuie să verifice întotdeauna proprietățile electrice ale încălțămintei înainte de a intra într-o zonă periculoasă. În cazul în care se utilizează încălțăminte antistatică, rezistența suprafeței pardoselii trebuie să fie astfel încât să nu anuleze protecția oferită de încălțăminte. În timpul utilizării, între talpa interioară a încălțămintei și piciorul purtătorului nu trebuie introduse niciun element izolator, cu excepția furtunului normal. Dacă se pune vreo inserție între talpă interioară și picior, combinația încălțăminte/inserție trebuie verificată pentru proprietățile electrice. 


Purtați viața

Durata de viață a pantofilor nu este nesfârșită. Durata de viață exactă a produsului va depinde în mare măsură de modul și locul în care este purtat și îngrijit. Prin urmare, este foarte important să examinați cu atenție încălțămintea înainte de utilizare și să o înlocuiți imediat ce pare să nu fie adecvată pentru uzură. O atenție deosebită trebuie acordată stării cusăturii superioare, uzurii modelului benzii de rulare a talpei și stării legăturii superioare / exterioare. Înlocuiți încălțămintea în timp util, mai ales atunci când sunt grav deteriorate sau uzate. De-a lungul anilor, calitățile materialului pot fi afectate negativ de elemente precum microbi, umezeală și / sau temperatură. Acesta este și cazul pantofilor neutilizați. 


Curățenie

Curățați încălțămintea în mod regulat folosind tratamente de curățare de înaltă calitate recomandate ca fiind potrivite pentru acest scop. Nu folosiți niciodată agenți de curățare caustici sau corozivi.


Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:

Airtox Industries A/S
Kongevejen 155, DK-2830 Virum, Danemarca
Tel: +45 71994040